Máme pro vás dopravu ZDARMA od 1400,- Kč.

Proč zrovna sójový vosk?

Photography candle

Již jste od nás mnohokrát mohli číst, že používáme ty nejkvalitnější suroviny od spolehlivých a ověřených dodavatelů.

Po podrobné studii trhu a dostupných vosků - parafínový, palmový, včelí, kokosový, sójový - jsme se jasně rozhodli používat výhradně vosk sójový. 

Ale proč zrovna sójový, když většina svíček na českém trhu je z parafínu? 

Ten hlavní důvod je, že sójový vosk je 100% přírodního původu. Je získáván ze sójových bobů a tudíž se jedná o lehce obnovitelný zdroj. Neobsahuje žádné živočišné produkty, palmový vosk ani žádné pesticidy, herbicidy a toxické materiály. Naproti tomu parafín je získáván jako vedlejší produkt těžby ropy.

Jak jistě víte, ropa je neobnovitelný zdroj, který obsahuje karcinogenní, toxické látky, které jsou škodlivé pro naše tělo. Sójový vosk je tedy vhodný i pro alergiky a citlivé osoby, jelikož se nevylučují při hoření žádné toxiny, které právě některým lidem ve svíčkách vadí. Vosk je i přátelský k planetě a nevypouští do naší atmosféry žádné škodlivé látky. Zároveň  má nižší bod tání než parafínový vosk. To znamená, že sójový vosk hoří o 30-50% pomaleji a vydrží déle než parafínové svíčky. 

100% přírodní sójový vosk je tedy mnohem smysluplnější způsob, jak si vychutnávat hezké chvíle, které máte spojené s plápolajícím plamenem svíčky.

 Chcete se podívat na naše sójové svíčky ve skle nebo raději luxusní sójové svíčky v přírodním kameni Onyx ?