Máme pro vás dopravu ZDARMA od 1400,- Kč.

Zastřihávejte knot a svíčku si užijete mnohem déle.

Wick Trimmer

Máte naši svíčku doma či teprve si ji plánujete pořídit? Pak doporučujeme přečíst si tento článek, aby vám svíčka dělala radost, co nejdéle.

Jedna z nejpodstatnějších rad je za nás pravidelné zastřihávání knotů. 

To byla pro nás na začátku výroby poměrně novinka. Než jsme začali tvořit vlastní svíčky, používali jsme všechny možné svíčky, které jsou dostupné na běžném trhu. Občas se nám ale stávalo, že po stranách svíčky zůstával vosk nebo sklenice byla celá černá od plamene. To se nám dokonce stávalo i u drahých svíček, což je podle nás škoda.

My jsme pak zjistili, že za všechny tyto "nedokonalosti" může právě knot! Vybrat správný knot je v podstatě jedna z nejdůležitějších úloh výrobce. Proto my, v kouzelnesvicky.cz, se snažíme knoty vybírat opravdu pečlivě.

Máme pro vás knoty, které jsou jedny z nejlepších na trhu a používají je profesionální výrobci svíček v Evropě a USA. Jsou z bavlny a mají speciální papírové vlákno. Tato konfigurace je navržena tak, ve zkratce řečeno, aby maximálně podporovala optimální hoření a zajistila stabilní plamen.

Kvalitní knoty sebou přináší to, že je potřeba je pravidelně zastřihovat. My doporučujeme opravdu klidně i na 3-5mm. Buď můžete používat malé nůžky a pro milovníky svíček doporučujeme zakoupit přímo nůžky na knot. Ale naprosto vám postačí i jakékoliv klasické nůžky :)

Dáme vám tu pár příkladů, co se děje se svíčkou a jaký vliv má velikost knotu na svíčku.

Jak poznáte, že knot je příliš dlouhý?

Knot si plápolá ze strany na stranu, tancuje sem tam a plamen není ve stabilní poloze. Plamen může být i velký. Co s ním? Svíčku uhaste a knot zkraťte na 3-5mm. 

Jak poznáte, že knot je příliš krátký?

Ajaj, asi jste zkrátili knot hodně a svíčka se tak trochu dusí a knot se ve svíčce topí. Co s ním? Nezoufejte, vše se dá zachránit. Jednoduše si vezměte třeba špejli, kus dřívka, sirku a jednoduše kolem knotu udělejte prostor.

Pokud budete tedy knot pravidelně zastřihávat, prodloužíte si tím velice životnost svíčky a díky vaší péči o ní se vám ona odvděčí tím, že bude zase ona pečovat o vás mnohem déle.

Bude pro vás lepší jedno knotová svíčka Přítomný okamžik nebo raději tří knotová svíčka Čarokrásná Amazonka?